Ознака: Охридски трубадури

Групата „Балканика“ победи на јубилејниот „Охрид-фест – Охридски трубадури“

Во ревијалниот дел на последната фестивалска вечер настапија групите „Балканика“, „Колонија“ и Ален Исламовиќ Во Охрид на 6, 7 и 8 септември, на платото пред...

Фолк-вечерта ги отвора јубилејните 25-ти „Охридски трубадури“

Има прекрасни песни што ги запазуваат карактеристиките на македонскиот фолклор, стилски се различни, а ќе блеснат во изведба на одличните интерпретатори, вели Цане Петров,...

Поголема шанса за младите пејачи на Поп вечерта на „Охридски трубадури“

На јубилејниот 25. меѓународен фестивал „Охрид фест-Охридски трубадури“, што ќе се одржи на 6,7 и 8 септември ќе настапат над 80 изведувачи. Покрај МРТ,...

Пантелис Кастанидис очекува победа на 25-те „Охридските трубадури“

Пантелис Кастанидис, еден од најнадежните млади пејачи во Грција, ќе настапи на Интернационалната вечер на јубилејните „Охридски трубадури“. Тој со песната „Тора агапао“ се...

Се подготвува јубилејното издание на „Охридски трубадури“

На 25-от меѓународен музички фестивал „Охрид фест - Охридски трубадури“, кој ќе се одржи од 6 до 8 септември, е најавено учество на над...

Јубилејно 25. издание на „Охридски трубадури“

На 25. меѓународен музички фестивал „Охрид Фест – Охридски трубадури“, кој ќе се одржи од 6 до 8 септември годинава е најавено учество на...