Ознака: Охридска архиепископија

Илјада години и многу повеќе од тоа

Прославувањето 1.000 години од основањето на древната Охридска архиепископија ќе се чествува на 27 и на 28 мај годинава во Охрид. Но на овој...

Благодатниот оган ќе пристигне преку Софија со хеликоптер

Македонската православна црква - Охридска архиепископија годинава првпат за Велигден официјално ќе го добие благодатниот оган и тоа со помош на Бугарската православна црква....