Ознака: Охис

Објавен тендер за отстранување на линданот од ОХИС

Меѓународен тендер за избор на технологија за отстранување на линданот и неговите изомери од кругот на фабриката ОХИС во Скопје е објавен вчера и...

Поранешни вработени во „Охис“ ги бараат неисплатените плати

Вработени во „Охис“ ја блокираа улицата пред Собранието. Бараат исплата на 24 неисплатени плати. Велат дека протестираат секој вторник и петок, дури не им се...

Дебата во Владата за решавање на проблемот со отпадот од линдан...

Дебата за изнаоѓање конечно решение на проблемот со отпадот од пестицидот линдан во поранешната фабрика „Охис“ ќе се одржи денеска во Владата. На дебатата воведно...

Заев: Ќе се бараат одговори на барањата на стечајците од Охис

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев денеска се сретна со делегација на Иницијативниот одбор на поранешни вработени во АД Охис Скопје во...

Поранешните вработени во „ОХИС“ протестираат пред Влада

Поранешни вработени во „ОХИС“ денеска протестираат пред Владата и бараат линеарна исплата на заостанатите 24 плати. Како што велат, имаат добиено судска одлука за исплата...