Ознака: Офицерски дом

Жбогар го посети Офицерскиот дом во Битола

Шефот на Делегацијата на Европската Унија, Самуел Жбогар, заедно со градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска и министерот за локална самоуправа Горан Милески,...

Царовска и Каевски во обиколка на Битола

Денеска во Битола престојуваа вицепремиерката, Мила Царовска и директорот на Агенцијата за млади и спорт, Деан Каевски. Тие, придружувани од градоначалничката на Битола, Наташа...

Се враќа стариот сјај на Офицерскиот дом

Битола Офицерскиот дом, еден од архитектонските симболи на Битола, за кој битолчани со право велат дека е еден од најрепрезентативните објекти во градот под Пелистер,...

Офицерскиот дом во Битола забрзано се реконструира

Офицерскиот дом во Битола забрзано се реконструира, и тоа не само во внатрешноста, туку и во надворешноста на објектот. Деновиве во одредени делови е поставена...

Ќе се формира јавна установа за култура во Битола

Советот на Општина Битола на последната онлајн седница донесе одлука за формирање на јавна општинска установа за култура. Новоформираната јавна установа за култура ќе управува...

Почна реконструкцијата на Офицерскиот дом во Битола

Со потпишувањето на договорот на градоначалничката на Битола Наташа Петровска, претставници на изведувачите, надзорот, задолжените лица од општината за проектот, како и претставници на...

Пречеци во Офицерски, во театар, во кино

Нова година во минатото Пред војната, во Скопје постоеле познати и реномирани хотели што организирале новогодишни забави. Да ги спомнеме само „Париз“, на улицата Македонија,...

Обнова ќе има, нема намена за Офицерскиот дом

По долги барања, ургирања, лобирања, пред извесно време општината Битола ги доби одобрението за конзервација и реконструкција на домот од Управата за заштита на...