-5.2 C
Skopje
17.1.2022 - 2:59

Ознака: отпечатоци

Tешкотии со апаратите за отпечатоци од прсти

Според првиот човек на ДИК, Александар Даштевски, проблемите сo апаратите за отпечатоци од прсти се предизвикани бидејќи една четвртина од отпечатоците од прсти добиени...

Најдобро зачуваните отпечатоци од стапала на диносаурус се наоѓаат во Аризона

Просторот во близината на местото Моенава во Аризона, САД, денес изобилува со пустински пејзажи, на кои се наоѓаат стотици отпечатоци од стапала на диносауруси....

„Дермалог“ е компанијата од која ДИК ќе ги набави апаратите за...

Државната изборна комисија (ДИК) ја избра германската компанија „Дермалог“ на тендерот за набавка на техничката опрема за спроведување на локалните избори со отпечаток од...

Семејство од Бангладеш нема оптечатоци на прстите

На врвовите од прстите на Апу Аркер има само мазни површини. Апу Саркер има 22 години и живее со семејството во село во северниот округ...

На пописот ќе се земаат отпечатоци од прсти?

Владата е подготвена да го разгледа предлогот на опозицијата за набавка на терминали со кои би се земале отпечатоци од прсти при спроведување на...