4.8 C
Skopje
28.1.2022 - 20:47

Ознака: откуп

Започна откупот на тутунот во Прилеп

Започна откупот на тутунот од годинашната реколта, кој ќе се презема на 173 откупни пункта во државата. Денеска беа отворени 20 пункта од Прилепскиот...

Арјанит Хоџа: Гарантирам дека ќе се откупи целото произведено грозје

Mинистерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа беше во Неготино, каде протестираа незадоволни лозари. Заедно со градоначалникот на Општина Неготино Тони Делков, пратениците...

Бачовски: Исплатени субвенциите за тутунопроизводителите

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурланиот развој на сметките на 28.168 субјекти исплати речиси 1,7 милијарда денари за произведен и предаден тутун...

Тутунски коминат го исплати откупениот вишок на тутун

Тутунскиот комбинат од Прилеп денеска им ги исплати парите на тутунопроизводелите за откупениот вишок на тутун. Според директорот Кире Станкоски исплатени се околу 70...

Договорен откупот на вишокот тутун

Владата ја усвои информацијата за состојбите за откуп на тутун од реколта 2020 година и донесе заклучок да му се укаже на Тутунскиот комбинат...

Почна откупот на вишокот тутун

Започна откупот на вишокот на тутун. За 12 дена на повеќе од 14 пунктови треба да се откупат околу 1,5 милиони килограми тутун. Најголем дел...

Тутунарите ќе го предаваат родот иако не се задоволни од проценката

Игор Мирчески од Иницијативниот одбор на незадоволните тутунари истакна дека нема решение за проблемот со тутунот по денешната средба со министерот за земјоделство, шумарство...

Тутунарите излегоа на протест пред Влада

Тутунарите протестираа пред Владата поради ниските цени за откуп на тутунот и определувањето на класите при откупот. Тутунарите реагираа на процената на квалитетот на предадениот...

И протести и откуп на тутунот во Прилепско

И денеска од 10 часот тутунарите го блокираат патот од Прилеп кон Скопје кај Заполшки мост во знак на револт од ниската откупна цена...

Постигната согласност за флексибилен и фер пристап кон категоризацијата на тутунот

На средбата со компаниите откупувачи Претседателот на Владата Зоран Заев и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа имаа средба со претставниците на овластените...