7.8 C
Skopje
16.10.2021 - 1:22

Ознака: Отешево

Османи: Наредната недела во Охрид и Отешево ќе се одржи најголемата...

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, на денешниот брифинг со новинарите информираше за претстојната меѓународна конференција под наслов „Западен Балкан: Делот што недостасува за...

Постковид-пациенти ќе се рехабилитираат во Центарот за белодробни заболувања во Отешево

ЈЗУ Специјализираната болница за превенција, лекување и рехабилитација на белодробни заболувања Отешево подготви дел наменет за пациенти за пост ковид рехабилитација. Оваа болница е...

Филипче: Ќе се реновира Специјализираната болница во Отешево

Министерот за здравство, Венко Филипче ја посети Специјализираната болница за превенција, лекување и рехабилитација на хронични, респираторни, неспецифични и алергиски лекувања Отешево. Поводот за...

Неексплодирана артилериска граната пронајдена во Ресенско

По Демирхисарско, и во Ресенско во текот на оваа седмица е пронајдена  неексплодирана артилериска граната калибар 75 мм, која датира од Првата светска војна....

Преспа повторно влезе во големата историја

Имала Преспа славни моменти и славни личности во својата историја. Ако се направи некаква ретроспектива, ќе се види дека тие имале големо значење во...

Договорот меѓу Македонија и Грција ќе биде потпишан во Псарадес и...

Договорот за решавање на македонско-грчкиот спор за името и за стратегиско партнерство меѓу владите на Република Македонија и на Република Грција ќе биде потпишан...