Ознака: отворено

Денеска три концерти на отворено во Скопје

Музичката група EYE CUE вчеравечер одржа едночасовен концерт како дел од програмата „Култура во време на Корона“ што ја спроведува Град Скопје како подрршка...

Изгаснати седум огна на отворено во Скопје

Бригадата за противпожарна заштита на град Скопје, во периодот од 6 до 12 февруари 2020 година, на телефонскиот број 193, кој е дел од...

Неограничени можности за игра и за едукација на отворено

Таблица множење, спектар на бои колку што има букви во нашата азбука, приказ на кружното движење на водата, деловите на растението па дури и...

Пеколните жештини најпеколни за работниците на отворено

Иако температурите овој месец надминуваат 40 степени Целзиусови, сепак, честопати можат да се забележат работници на отворено и тоа во најтоплиот дел од денот....

Со спектакуларен гала концерт на Ванеса Меј отворено 59-тото издание на...

Да ѝ дозволиме на уметноста да нè инспирира на храбри потфати. Да развиваме култура што ќе го отсликува богатството на нашите различни традиции, тука,...

Министерството за култура отвотено за барањата на синдикатот на културни работници

Од министерството за култура велат дека во неодамнешниот процес на нивелација на платите во сферата на културата, учество земале сите релевантни фактори меѓу кои...

Филхармонија на отворено во Градски парк – „Ну Погоди!“ и „Љубов...

И годинава, следејќи ја традицијата, на крајот од сезоната Македонската филхармонија излегува надвор од институцијата, надвор од стандардната концертна практика. На 23 и на...