Ознака: отворање

Отворање на изложбата „Формите на градот“

Вечерва, со почеток во 20 часот, во галеријата „Акантус“ ќе се отвори самостојна изложба на слики, графики и цртежи на Марко Вујисиќ, насловена „Формите...

Се отвора лизгалиштето во СЦ „Борис Трајковски“

Лизгалиштето во Спортскиот центар „Борис Трајковски“ се отвора утре. Посетителите ќе може да уживаат во рекреативно, уметничко лизгање и хокеј. Игралиштето располага со најдобри услови...

Повеќе од 50 филма на „Скопје филм фестивал“

Повеќе од 50 филма, работилници, гостувања на нови европски филмски имиња, како и филмска ретроспектива на Алфред Хичкок, ќе понуди 21. „Скопје филм фестивал“....