Ознака: ОТА

Собранието освои повеќе закони вратени од Иванов, меѓу кои и законите...

Собранието на Република Северна Македонија, во рамки на денешната 94 седница усвои повеќе закони кои претседателот Ѓорге Иванов одби да ги потпише и ги...

Иванов не ги потпиша законите за антидискриминација и за ОТА

Претседателот Ѓорге Иванов не ги потпиша указите за прогласување на законите за за заштита од дискриминација и за оперативно техничката агенција и електронски комуникациија,...

Националниот центар за сузбивање криминал стана оперативен

Mинистерот за внатрешни работи Оливер Спасовски вчера го промовира и направи евалуација на досегашното функционирање на Националниот координативен центар за сузбивање организиран и сериозен...

Владата за десетина дена ќе до одбере најдобриот од трите модела...

Управата за безбедност и контрараузнавање и Агенцијата за разузнавање да останат како што се досега, првата во рамки на МВР, втората како посебен орган,...

ОТА почнува со работа

Оперативно техничката агенција од денеска и официјално почнува да работи со полн капацитет, инфомираа денеска на заедничка прес-конференција вицепремиерот и министер за внатрешни работи...

Се активира тимот што ќе превенира злоупотреба на прислушувањето

Оперативно-техничката агенција (ОТА), која од први ноември започнува да работи, според законот, треба да биде независна во делот на техничката улога во следењето на...

Ангеловски: Во Македонија нема незаконско прислушување во моментов

Оперативно техничката агенција, која согласно реформите ќе биде медијатор во процесот на следење на комуникациите, ќе почне со работа од 1 ноември, како што...

Зоран Ангеловски избран за директор на ОТА

Зоран Ангеловски е избран за директор на новата Оперативно-техничка агенција (ОТА). Ангеловски е избран едногласно со 83 гласа „за“, како и со двотретинско мнозинство. Неговиот...

Се бара некомпромитиран експерт

Сите политички партии се согласиле дека критериумите за директор треба да бидат многу строги, не само во однос на политичката независност, туку и од...

Донесени законите за ОТА и за следење на комуникациите

Пратениците денеска ги изгласаа дополнетите закони за Оперативно-техничка агенција (ОТА) и за следење на комуникациите. Законите беа донесени со консензус, постигнат по разговорите во...