Ознака: „Осло“

Во Преспанската спогодба пресликани и „Велики петок“, „Кипар“, „Осло“, „Дејтон“, Елисејскиот...

Експертите со кои се консултира нашиот весник пронаоѓаат мноштво сличности помеѓу спогодбата од Преспа и други меѓудржавни договори, како на пример Договорот од Велики...