Ознака: Осломејско

Стопениот снег за еден метар го зголеми нивото на Осломејско Езеро

Поволната хидролошка состојба во земјава по последните снежни врнежи, позитивно се одрази и врз количеството вода во сите акумулации во земјава. Во таа насока...