Ознака: Осломејско Езеро

„Хантер фиш“ ново спортско-риболовно друштво во Кичево

По формирањето на првото спортско-риболовно друштво „Треска“ пред 67 години, група спортски риболовци и ентузијасти од Кичево и околината, попознати под името „Пријатели на...

Заврши мрестот на крапот на Осломејското Езеро

По месец и половина заврши мрестот на крапот на Осломејското Езеро и за истиот период беше забранет ловот на овој вид риба, или се...

Се тампонира патот до Осломејското Езеро и неговото крајбрежје

Ни иницијатива на Друштвото на спортските риболовци „Хантер-Фиш“ од Кичево, љубители на убавата природа и ентузијасти, се тампонира патот до и крај Осломејското Езеро,...

Крап од седум килограми уловен во Осломејско Езеро

Еден од најголемите душегрижници за Осломејското Езеро, Бесми Елези во текот на вчерашното претпладне во езерото улови крап со тежина од 7 килограми и...

Нивото на Осломејско Езеро се подигна за 1,5 метар по...

По последните поинтензивни врнежи од дожд, а сега и снег, се подигна нивото на Осломејско Езеро. Претходно измерената кота, сега е значително надмината. Иако...

Сушата го спушти нивото на Осломејско Езеро за повеќе од метар

Тоа намалување нема да претставува закана за рибниот фонд во езерото, оти длабочината на оваа акумулација од над 50 метри придонесува кислородот на водата...

Завршија мрестот на крапот и ловостојот на Осломејско Езеро

Значајно е тоа што нивото на езерото цело време беше константно, што е еден од основните предуслови за успешен мрест на крапот Викендов заврши мрестот на...

Ловостој на Осломејското Езеро поради мрест на крапот

Поради мрест на крапот се забранува риболовот на Осломејско Езеро, во наредните триесетина дена. Оваа забрана ќе важи до 20 јуни, до кога ќе...

Вторпат порибено Осломејско Езеро за шест месеци

Рибите за двете порибувања на езерото се обезбедени од рибникот „Акватика“ кај Неготино. Покрај порибувањето на езерото, во меѓувреме со градежни машини се уредуваи...

На Осломејско Езеро наскоро натпревари во спортски риболов

За овој натпревар е потребно организаторот да го уреди поголемиот дел од крајезерскиот појас, за риболовците да имаат оптимални услови за натпреварување и за...