2.8 C
Skopje
27.10.2021 - 11:05

Ознака: освојуваат

Кинеските туристи го освојуваат градот на Валтер

Покрај спомените од последната војна, како што е Тунелот на спасот, туристите од Кина сакаат да ги посетат и местата каде што е сниман...

Домашните градежници повторно ги освојуваат пазарите во странство

Работата на градежните компании во странство би придонела за поголем развој, препознатливост и афирмирање на македонското градежништво на меѓународно поле. Исто така, би го...

Висококвалитетните премиум-вина на „Стоби“ освојуваат три континенти

Висококвалитетните вина од класик и премиум-линиите на винарницата „Стоби“ се најчестиот избор на потрошувачите во земјава, но и на тие во Русија, Кина и...

Фабрики го освојуваат шумскиот простор на Сува Гора

Од 2012 година постојано се сечат борови дрва на единствениот шумcки предел на Сува Гора, планина по должината на левата страна на автопатот Скопје...