Ознака: Оревокршачка

Зошто на публиката никогаш не ѝ е доста од „Оревокршачка“?

Карневал на руски начин. Во класичната „Оревокршачка“ има околу 150 различни костими. Цвеќиња, играчки, оловни војници, снегулки, вили, глувчиња... Потребни се над педесет луѓе...

Четири изведби на „Оревокршачка“

Четири изведби на балетската претстава „Оревокршачка“ најавува Националната опера и балет. Изведби ќе се одржат в среда (25 декември), сабота, (28 декември), недела (29...

„Оревокршачка“ на сцената на МОБ

МОБ најавува двојна изведба на балетот „Оревокршачка“, првата изведба е вечерва, а втората на 2 февруари, со почеток во 20 часот. Музиката е на...

Две изведби на балетот „Оревокршачка“ во МОБ

Македонската опера и балет вечер и на 2 февруари (сабота) од 20 часот ќе ја изведе балетската претстава „Оревокршачка“, која на светските сцени е...

Две изведби на балетската претстава „Оревокршачка“ во МОБ

Македонска опера и балет (МОБ) ја најавува балетската претстава „Оревокршачка“ со две изведби, в среда и во сабота, со почеток во 20 часот. - Ова...

Популарната балетска претстава „Оревокршачка“ во МОБ

Македонска опера и балет ја најавува балетската претстава „Оревокршачка“ со две изведби во среда, на 30.01 и сабота, 02.02.2019 со почеток во 20 часот. Се...