Ознака: организации

Пандемијата предизвик и за граѓанските организации

Во време кога целиот свет мора да се приспособи на новонастанатата ситуација со пандемијата на вирусот ковид-19, граѓанските организации трпат сериозни последици од редуцирањето...

Организации на земјоделците – фактор на конкурентност

Формирањето на организациите на земјоделците пред сѐ зависи од нивната иницијатива и мотивација. Кај нив претежнува претпоставката при зачленувањето дека нема да има ризик...

Дали светските организации ќе го преживеат спорот меѓу Кина и САД?

Американско-кинеската трговска и технолошка војна предизвикува споредби со Студената војна. За меѓународните организации, поуката од ривалствата меѓу силите е да се фокусираат на олеснување...

Европска Македонија обвинета за убиство на македонска Македонија

Македонија на референдумот за „европска Македонија“ изгласа „македонска Македонија“! Со порака дека само така ќе се „дружиме“ во овие организации. Сите Македонци, и дома...

Триесет организации почнаа кампања за бојкот на референдумот

Триесет организации вчера потпишаа меморандум за стратегиска соработка за бојкот на референдумот. Тие формираа т.н. кризен штаб за кампањата, а се предводени од Јанко...

Триесет организации почнаа кампања за бојкот на референдумот

Триесет организации потпишаа денеска Меморандум за стратешка соработка со цел бојкот на референдумот. Тие формираа  т.н Кризен штаб за кампањата, а се предводени од  Јанко Бачев од...

Граѓански организации бараат да се повлече службената регистрација на физички лица...

Тринаесет граѓански организации бараат од Владата да ја повлече законската обврска со која Управата за јавни приходи треба да врши службена регистрација на физичките...