Ознака: општини

Буџетот ќе им помогне на општините

Ребалансот на буџетот ќе обезбеди поддршка за 51 процент од пријавените а неплатени обврски на општините. Три милијарди денари се проектирани за училиштата, градинките,...

Владата ќе покрие половина од долговите на општините, ама и ќе...

Со над три милијарди денари пари од ребаланс на буџетот, Владата ќе ги покрива долговите на општините, кои изнесуваат вкупно околу 5,5 милијарди денари,...

Заев најави државна помош за враќање на општинските долгови

Државата ќе им помогне на општините во враќање на затекнатите стари долгови, а со ребаланост во октомври ќе бидат алоцирани средства за трајно да...

Грант од два милиона евра за набавка на фотоволтаични системи за...

Градинки, училишта, општински згради и други јавни објекти во општините ќе може самите да произведуваат струја од фотонапонски системи, кои ќе им бидат доделени...

Дел од Сопиште и Аеродром утре без струја

Дел од корисниците од улицата „24“ во село Сопиште утре од 8:30 до 15:00 часот ќе останат без напојување со електрична енергија. Од 13:00 до...

Повеќе скопски општини утре без вода

Без вода за пиење вечер од 20 часот до завршување на работата ќе останат делови од Аеродром и Ново Лисиче (висока зона - станбените...

Голем јаз помеѓу вредноста на набавките на општините

Минатата година, општините потрошиле 80 милиони евра за јавни набавки, што е за 44 отсто помалку од претходната година, покажува базата со податоци за...

Пацоли: Работиме на заедница на српски општини

Косовскиот министер за надворешни работи, Беџет Пацоли, изјави за „Блиц“ дека косовската влада работи на формирање заедница на српски општини, но не може да...