0.8 C
Skopje
26.10.2021 - 5:01

Ознака: Општина

Во Ѓорче се реконструираат старите, но се подигаат и нови паркови

Општината Ѓорче Петров ќе добие нови паркови. Со реконструкција на старите и подигање нови зелени површини ќе се збогатат околу 3.500 квадратни метри, кои...

Чаир ќе добие зелен плоштад на површина од 3.865 квадрати

Општината Чаир ќе добие нов зелен плоштад, кој ќе биде лоциран на аголот на вкрстувањето на улиците Втора македонска бригада и Кемал Сејфула, односно...

Албанците во Подгорица со самостојна општина

Граѓаните од Тузи, по одвојувањето од Подгорица, не се целосно задоволни од надлежностите што ги добиваат со статусот на самостојна општина В сабота стапуваат во...

Се уредува зеленилото во општината Центар

Изминатиот период службите на скопската општина Центар, во соработка со екипите на градот Скопје, работеа на хортикултурно уредување на зеленилото на булеварот Кочо Рацин,...

Во Гази Баба изгласан ребаланс на буџетот за зголемување на капиталните...

Буџетот на скопската општина Гази Баба се зголеми за нови 65.575.000 денари, средства што ќе се искористат во реализација на нови капитални проекти. Ребалансот...

Комуналците од Гази Баба со нови работни униформи

Вработените на Јавното комунално претпријатие во општината Гази Баба добија нови работни униформи. Новата работна облека им ја подели градоначалникот на општината Гази Баба,...

Општината Илинден ги уредува каналите за атмосферски води

Од општината Илинден информираат дека продолжува реализација на проектот за изградба и подобрување на системот за зафаќање и одведување атмосферски води. Во соопштението се...