11.8 C
Skopje
19.10.2021 - 10:36

Ознака: Општина

Контакти со општината во Битола само преку интернет

Од утре општината Битола со битолчани ќе комуницира само онлајн и преку веб-страницата. Ова се нагласува во известувањето на општината Битола упатено до битолската јавност. Според...

Долг пат треба да се изоди за изводи од матичните книги

Предвидениот период за издавање на изводите од матичната книга на родените, за кој вработените во службата информираат дека е седум работни дена, дури и...

Општината ќе субвенционира набавка на инвертори и на велосипеди

Општина Прилеп, во согласност со програмата за работа во 2020 година, ќе надоместува дел од трошоците на граѓаните за купување инвертори и велосипеди. Јавниот...

Ученици на едукативна средба во општина Кисела Вода

Повеќе ученици од четврто одделение од општинското основно училиште „Кирил Пејчиновиќ“ во Кисела Вода имаа едукативна средба со градоначалникот Филип Темелковски. Средбата е дел...

Општината набави моторни чистачи за снег

Општината Охрид набави десет нови моторни чистачи на снег со дувалка. Во јавното претпријатие „Охридски комуналец“ веќе беа презентирани новите помагала за чистење снег....

Општината Шуто Оризари со акција за садење дрвја

Со садење дрвја, општината Шуто Oризари се вброи во редот на општините што се залагаат да го зголемат зеленилото на својата територија и на...

За проблемот „Југохром“ и за општината Јегуновце

„Југохром“ во Јегуновце е фабрика отворена во 1955 година, а не работи веќе три години. Низ годините индустриски гигант. Неколку други фабрики низ Тетово...

Општината Кисела Вода почна со пролетна дератизација

Општината Кисела Вода почнува со пролетната дератизација на јавните површини на својата територија и во согласност со планот ќе бидат опфатени 1.960 шахти. Од...

Општината Карпош почна со есенското хортикултурно уредување

Општината Карпош почна со хортикултурно уредување на плоштадот „Делфина“ во Влае. Одделението за заштита на животната средина и природата на плоштадот засади 2.500 парчиња...

Проектот „Зајакнување на општинските совети“ и во Карпош

„Зајакнување на општинските совети“ е насловена темата на презентацијата што се одржа пред советниците на општината Карпош. Претставниците на УНДП, Марин Николиќ и Биљана...