8.8 C
Skopje
17.10.2021 - 7:24

Ознака: општина Ѓорче Петров

Нова водоводна линија на ул. Алексo Демниевски

ЈП Водовод и канализација – Скопје континуирано работи на одржување, подобрување и обнова на водоводната и канализационата мрежа во градот Скопје, со цел задоволување...

Верувам дека доаѓаат подобри времиња

ИНТЕРВЈУ СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ, АЛЕКСАНДАР НАУМОВСКИ Со новиот буџет за 2021 година акцент е ставен на урбано-комуналните децениски проблеми. Заедно со Владата,...

Кризниот штаб на општината Ѓорче Петров подготвен за снег

Општината Ѓорче Петров и нејзиниот кризен штаб се подготвени за зимски услови. Надлежните од локалната самоуправа информираат дека се утврдени кризните точки, а екипите...

Владата одобри 14,4 милиони денари за елаборат и проекти за новиот...

Министерството за здравство ќе издвои 14,4 милиони денари за изработка на урбанистички проекти, проекти за инфраструктурата и за елаборат за новиот клинички центар што...

Општината Ѓорче Петров со проект за помош на социјално загрозените

Општината Ѓорче Петров го почна проектот насловен „Социјална патролна служба“. Идејата е најнапред да се утврдат, а потоа и да им се помага на...

Ново лед-осветлување во Ѓорче Петров

Жителите од комплексот згради покрај Вардар, во општината Ѓорче Петров, добија ново модерно енергетски ефикасно лед-осветлување. Просторот пред станбениот комплекс сега за станарите, како...