Ознака: општина Центар

Градинките во Центар ќе ги зголемат капацитетите

На 16-та седница на Советот на општината Центар е усвоена одлука за зголемување на капацитетите на градинките на територијата на оваа локална самоуправа. Станува...

Судско рочиште за седмообвинетиот во „Насилство во општина Центар“

Ново рочиште денеска во Кривичниот суд треба да се одржи за одвоената постапка за седмообвинетиот Димче Крстев во случајот „Насилство во општина Центар“. Судијата на...

Центар – Нов асфалт и осветлување на дел од улицата Самуилова

Улицата Самуилова на Кале, која води до Музејот на современа уметност доби нов асфалт и улично осветлување. Од општината Центар информираат дека реконструирана е...

Преку проект, дружба и маалски детски игри

„На одмор сум, во Скопје сум - општина Центар мисли на мене“ е насловен проектот што го почна оваа скопска општина. Целта на проектот...

Општина Центар ги урива дивите кафеански тераси во Дебар Маало

Општината Центар почна со уривање диви тераси на кафеаните и кафулињата на улицата Аминта Трети во Дебар Маало, а кои користат јавен простор не...

Општината Центар ќе кофинансира санација на лифтови и на покриви...

Општината Центар за неколку станбени згради финансиски ќе ги поддржи поправката и санацијата на постојните лифтови и покривните конструкции. Проектот ќе го реализира на...

Можно поевтинување на становите, но не и во општина Центар

Становите во општина Центар нема да поевтинат, но во останатите општини е можно намалување на цените за некој процент, оцени денеска Андреа Серафимовски, претседател...

Проект за откривање ’рбетни деформитети кај првачињата

„Исправи се“ е насловен проектот што општината Центар ќе го реализира за да ги открие деформитетите на ’рбетниот столб кај првоодделенците. Идејата за еден...

Општина Центар потпиша Меморандум за соработка со НЕКСУС – Граѓански Концепт

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ и Афродита Муслиу, претседател на НЕКСУС – Граѓански Концепт денеска потпишаа Меморандум за соработка. Преку електронската платформа prijavi.mk...

Центар ја руши дивата населба во Урбаниот парк

Општината Центар со асистенција на претставниците на Министерството за внатрешни работи почна да ги руши старите објекти во Урбаниот парк, во кои веќе подолг...