12.4 C
Skopje
6.4.2020 - 21:13

Ознака: општина Центар

Општина Центар почнува да си ги враќа парите

Општина Центар ја доби правната битка во предметот заради кој во јули 2018 година дојде до блокирање на сметката на општината. Сега, врз основа...

„Донеси стар уред и земи ваучер со попуст за нов“ во...

„Донеси стар уред и земи ваучер со попуст за нов“ е проектот на општина Центар и колективниот постапувач „Нула Отпад“ од Скопје кој и...

Општина Центар поништи одобрение за градба на катна гаража во центарот...

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ донесе Решение за огласување на ништовност, односно поништување на одобрение за градба на инвеститорот АНГО ДООЕЛ Скопје за...

Општината Центар стана партнер на европска платформа

Општината Центар стана општина партнер на Европската платформа за намалување на ризиците од катастрофи, откако градоначалникот Саша Богдановиќ потпиша декларација на Европскиот форум во...

Богдановиќ: Планот каде треба да се градат висококатници е под ревизија

До општина Центар досега нема доставено ниту проект ниту барање за издавање дозвола за градба на висококатница, но и да биде доставено такво барање...

Утре со намален притисок во водоснабдувањето делови од општина Центар

Поради дефект на шибер од ф – 80 мм на раскрсница меѓу улиците Рузвелтова и Иван Милутиновиќ во општина Центар, намален притисок во водоснабдувањето...

Општина Центар урива дел од бесправно изграден објект на улица „Македонија“

Општина Центар урива бесправно дограден дел на угостителскиот објект „Бистро Македонија од Стража“ на ул. „Македонија“, постапувајќи по решение на овластен градежен инспектор.  Општината денеска...

Центар го продолжи мораториумот за градење

Општината Центар повторно го продолжи мораториумот на градби на својата територија. Советниците вчера ги усвоија измените и дополнувањата на блoкот 9 од деталниот урбанистички...

Градинките во Центар ќе ги зголемат капацитетите

На 16-та седница на Советот на општината Центар е усвоена одлука за зголемување на капацитетите на градинките на територијата на оваа локална самоуправа. Станува...

Судско рочиште за седмообвинетиот во „Насилство во општина Центар“

Ново рочиште денеска во Кривичниот суд треба да се одржи за одвоената постапка за седмообвинетиот Димче Крстев во случајот „Насилство во општина Центар“. Судијата на...