Ознака: општина Центар

Центар ќе добие пари за почист воздух?

Општината Центар веќе објави на својата веб-страница дека поднела проект за добивање владини пари за намалување на загадувањето на воздухот, во согласност со јавниот...

Собрани 14 тони кабаст отпад во општина Центар

Собрани се 14 тони кабаст отпад во акцијата која општина Центар ја организираше вчера, во соработка со ЈП Комунална хигиена и Град Скопје. Граѓаните...

Онлајн-платформа за паркинг во општината Центар

Профункционира новата веб-платформа на јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“, преку која сите услуги на претпријатието стануваат достапни и по електронски пат. Ова значи...

Општината Центар започна акција за рециклирање на отпадното масло од домаќинствата

Општината Центар во соработка со компанијата за управување со отпадни масла и масти за јадење од растително потекло, „Суниленс“, започна акција за собирање на...

Општина Центар доделува субвенции за велосипеди и тротинети

Од утре започнува повикот на Општина Центар за аплицирање за субвенции за купени велосипеди, електрични велосипеди и електрични тротинети. Повикот е во рамките на...

Екологијата во општината Центар

Веќе еден месец се гради тротоарот на улицата Васил Главинов. Би требало да се користи гранулиран материјал, но без ситна фракција. Арно ама тој...

Ново градско лице кај новата железничка станица

Планот опфаќа површина од 8,51 хектари во градската четврт нова железничка станица. Се предвидува изградба на нови станбени и деловни објекти, зелени површини и...

Судењето за насилствата пред општина Центар продолжува на 6 февруари

Судењето за насилствата пред општина Центар продолжува на 6 февруари, откако на денешното рочиште беа изведени материјални докази предложени од Специјалното јавно обвинителство. На почетокот...

Нови зимски јакни и носачи за бебиња за социјално загрозените семејства

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ, заедно со вработените во општинската администрација на семејства со висок социјален ризик, денеска и вчера им подели 230 нови...

Општина Центар почнува да си ги враќа парите

Општина Центар ја доби правната битка во предметот заради кој во јули 2018 година дојде до блокирање на сметката на општината. Сега, врз основа...