Ознака: општина Центар

Ново градско лице кај новата железничка станица

Планот опфаќа површина од 8,51 хектари во градската четврт нова железничка станица. Се предвидува изградба на нови станбени и деловни објекти, зелени површини и...

Судењето за насилствата пред општина Центар продолжува на 6 февруари

Судењето за насилствата пред општина Центар продолжува на 6 февруари, откако на денешното рочиште беа изведени материјални докази предложени од Специјалното јавно обвинителство. На почетокот...

Нови зимски јакни и носачи за бебиња за социјално загрозените семејства

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ, заедно со вработените во општинската администрација на семејства со висок социјален ризик, денеска и вчера им подели 230 нови...

Општина Центар почнува да си ги враќа парите

Општина Центар ја доби правната битка во предметот заради кој во јули 2018 година дојде до блокирање на сметката на општината. Сега, врз основа...

„Донеси стар уред и земи ваучер со попуст за нов“ во...

„Донеси стар уред и земи ваучер со попуст за нов“ е проектот на општина Центар и колективниот постапувач „Нула Отпад“ од Скопје кој и...

Општина Центар поништи одобрение за градба на катна гаража во центарот...

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ донесе Решение за огласување на ништовност, односно поништување на одобрение за градба на инвеститорот АНГО ДООЕЛ Скопје за...

Општината Центар стана партнер на европска платформа

Општината Центар стана општина партнер на Европската платформа за намалување на ризиците од катастрофи, откако градоначалникот Саша Богдановиќ потпиша декларација на Европскиот форум во...

Богдановиќ: Планот каде треба да се градат висококатници е под ревизија

До општина Центар досега нема доставено ниту проект ниту барање за издавање дозвола за градба на висококатница, но и да биде доставено такво барање...

Утре со намален притисок во водоснабдувањето делови од општина Центар

Поради дефект на шибер од ф – 80 мм на раскрсница меѓу улиците Рузвелтова и Иван Милутиновиќ во општина Центар, намален притисок во водоснабдувањето...

Општина Центар урива дел од бесправно изграден објект на улица „Македонија“

Општина Центар урива бесправно дограден дел на угостителскиот објект „Бистро Македонија од Стража“ на ул. „Македонија“, постапувајќи по решение на овластен градежен инспектор.  Општината денеска...