Ознака: општина Сарај

Големите планови за езерото Треска се уште чекаат за реализација

Со посебна одлука на Владата во 2013 година, објектот СРЦ „Езеро Треска“ е во целосна надлежност и ингеренција на Општина Сарај. Ќе се донесе...

Пронајдено тело кај каменоломот во Сарај

Полицијата пронашла тело кај каменоломот во село Чајлане, Општина Сарај. Според информациите на МВР, вчера околу 19 часот, полициски службеници при вршење обиколка на место...

Водата во езерото Треска чиста за капење, но до кога?!

Со почетокот на летната сезона и сè поинтензивното вжештување на скопскиот асфалт, повторно се актуализира темата за скопското езеро Треска. Некогаш, оваа локација претставувала...