Ознака: општина Прилеп

Дезинфекција во населените места во Прилеп

Во насока на заштита на здравјето на граѓаните од целата територија на општината, вчера и денеска Општина Прилеп спроведе акција за дезинфекција во населените...

Онлајн едукација за прилепските ученици

Општина Прилеп, следејќи ги препораките на Министерството за образование и наука, се вклучува во електронската едукација на учениците во сите воспитно-образовни институции, со листи...

Општина Прилеп со превентивни мерки против коронавирусот

Советот на општина Прилеп на денешната 41 седница донесе локални мерки и препораки за заштита од пандемијата на населението од корона вирусот, со што...

Општината ќе субвенционира набавка на инвертори и на велосипеди

Општина Прилеп, во согласност со програмата за работа во 2020 година, ќе надоместува дел од трошоците на граѓаните за купување инвертори и велосипеди. Јавниот...

Прилеп ќе субвенционира дел од трошоците за набавка на инвертори и...

Општина Прилеп ќе субвенционира дел од трошоците за набавка на инвертори и велосипеди. На денешната 40-та седница советниците го усвоија правилникот за надоместување на...

Во Прилеп ќе се гради туристичко-рекреативен центар

Советот на општина Прилеп денеска ја продолжи прекинатата 23 седница, на која советниците расправаа за Предлог-одлуката за донесување на урбанистички план за вон населено...

Општина Прилеп спроведе обемна еколошка акција

Повеќе од 100 вработени во општина Прилеп, јавните комунални претпријатија и образовните институции, денеска чисета на неколку локации во околината на Прилеп. Во акцијата...