Ознака: општина Прилеп

Поддржани програми за работа на јавни претпријатија во Прилеп

Прилепските советници на денешната осма седница на Советот со мнозинство гласови ја усвоија Програмата за субвенционирање на трошоци за ЈП „Пазари“ за тековната година,...

Прилепските советници ја усвоија програмата за работа во 2022 година

Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа седмата редовна седница на која советниците ги усвоија Извештајот за работата на Советот за 2021 година и...

Буџетот на Општина Прилеп за 2022 година ќе „тежи“ 1,4 милијарди...

Советот на Општина Прилеп, чија седница се пренесуваше за првпат во живо, денеска го усвои буџетот за 2022 година, кој ќе тежи една милијарда...

Ќе се врши контрола врз работата на ЈП ПУП и на...

Советот на Општина Прилеп денес ја одржа петтата редовна седница на чиј дневен ред се најдоа 23 точки. Прилепските советници донесоа Одлука за измена...

Прилеп ќе ја продлабочува соработката со Руската Федерација

Градоначалникот на Општина Прилеп, Борче Јовчески и рускиот амбасадор во нашата земја, Сергеј Баздникин денеска остварија средба, на која стана збор за унапредување на...

Конституиран Советот на општина Прилеп – Дејан Проданоски нов претседател

Конституиран е новиот Совет во општина Прилеп. За претседател со мнозинство гласови е избран Дејан Проданоски, според кого претседателската функција е можност да се...

Изгласан буџетот на општина Прилеп за 2021 година

Советот на општина Прилеп денеска ја одржа редовната 51 седница, на која беа разгледани повеќе прашања од интерес на граѓаните. Советниците меѓу другото дебатираа...

Прилепските советници го усвоија извештајот за штетите од невремето во прилепско...

Советот на општина Прилеп, онлајн, денеска ја одржа својата 50-та седница, на која советниците донесоа повеќе одлуки од интерес на граѓаните. Како што информираат од...

Усвоени развојните програми на општина Прилеп за 2021 година

Советот на општина Прилеп, денеска ја одржа редовната 49-та седница која поради состојбата со пандемијата на коронавирус, беше реализирана онлајн. Советниците го усвоија заклучокот...

Еленче Ташкоска нов претседател на Советот на општина Прилеп

Еленче Ташкоска е нов претседател на Советот на општина Прилеп. Таа беше избрана на денешната 46 седница, на која беше одлучувано по 49 прашања од интерес...