Ознака: Општина Новаци

Новаци потпиша меморандум со УСАИД за подобро буџетирање на општината

Општина Новаци е дел од втората група која брои 24 партнер општини на Проектот на УСАИД за „Зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите“. -...

Советниците го изгласаа буџетот на oпштина Новаци за идната година

На денешната седница на Советот на oпштина Новаци беше разгледан и одобрен предлог-буџетот на oпштина Новаци за фискалната 2022 година. Локалната самоуправа за следната година...

Општина Новаци дел од проектот „Зајакнување на луѓето од Пелагонија“

Градоначалникот на Општина Новаци, Стевче Стевановски  со градоначалници од општините Могила, Крушево, Ресен, Долнени, Демир Хисар и Кривогаштани и Здружението за унапредување на демократските...

Градоначалникот Стевановски на средба со жителите на Новаци

Градоначалникот на општина Новаци, Стевче Стевановски, оствари средба со жителите на Новаци. - Пред присутните ги изнесов моите предлог-проекти кои ќе бидат испланирани во буџетот...

Младите од Општина Новаци ги претставија своите планови

Акции за чистење и пошумување, организирање на обуки за младински активизам, аплицирање на проекти од странски донатори, спортски настани и слично се само дел...

По шест илјади денари за секое прваче во Општина Новаци

Општина Новаци и годинава доделува еднократна парична помош на семејствата со прваче во висина од 6.000 денари. Целта на овој проект е да се...

Општина Новаци успешно го реализира проектот „Растеме и учиме заедно 2“

Општина Новаци успешно го реализира седмиот по ред проект од Програмата Општинско корисна работа 2021/2022 година „Ранливи категории 2“. Станува збор за деветмесечен проект преку...

Општина Новаци доби противпожарно возило со донација од Велика Британија

Општина Новаци доби мултифункционално противпожарно возило за гаснење на пожари, донација од Операција Флоријан со која имаат потпишан Меморандум за разбирање и соработка во...

Општина Новаци средствата за новогодишно украсување ќе ги пренамени за добротворни...

Дел од средствата наменети за новогодишно украсување ќе бидат пренаменети за добротворни цели за социјално загрозени семејства и жители на општина Новаци. Ова беше одлучено...

Продолжува соработката помеѓу општина Новаци и АЛДА

Продолжува соработката со Европската асоцијација за локална демократија АЛДА и општина Новаци. Градоначалникот Стевановски оствари средба со Катица Јанева,  директорка на канцеларијата на АЛДА во...