16.1 C
Skopje
19.6.2019 - 1:41

Ознака: Општина Кичево

Ромското знаме се развиори пред Општина Кичево

Во организација на ромската младина „Бела Кула“ од Кичево, за Меѓународниот ден на Ромите 8 април, ромското знаме по втор пат се разиори пред...

Донесен буџетот на Општина Кичево за 2019 година

На денешната последна седница на советот на Општина Кичево донесен е буџетот на Општината за 2019 година кој изнесува 820.384,634 денари или 13.340,000 евра. Според...

Во кичевско се реконструира локалниот пат Осломеј – Туин

За да се олесни движењето на моторните возила и други превозни средства, да се зголеми пропусната моќ и безбедноста во сообраќајот, во Општина Кичево...