7.8 C
Skopje
6.12.2021 - 21:46

Ознака: Општина Кисела Вода

Свечен час за првачињата во ООУ „Кузман Јосифовски-Питу“

Првачињата во ООУ „Кузман Јосифовски - Питу“ во Скопје, денеска имаа свечен час во училишниот двор, на кој присуствуваше и градоначалникот на општина Кисела...

Општина Кисела Вода спроведе голема акција за расчистување на мини-депонија

На барање на граѓаните од урбаната заедница „Кисела Вода“, на тревните површини на ул. „Димо Хаџи Димов“ бр.145, Општина Кисела Вода спроведе голема акција...

Општина Кисела Вода објави Јавен оглас за формирање на Партиципативно тело

Врз основа на член 46 од Законот за Урбанистичко планирање (Службен весник на Република Северна Македонија бр. 32/20), на иницијатива на градоначалникот на Општина...

Градинката „Сончоглед“ спроведе предновогодишна хуманитарна акција

Градинката „Сончоглед“, која е во склоп на ЈДГ „Весели цветови“ од Кисела Вода, во соработка со хуманитарната организација „Св.Спас“, организираше предновогодишна хуманитарна акција на...

Градинката „Пржино“ подели новогодишни подароци на Институтот за белодробни заболувања кај...

Децата од градинката „Пржино“ од Кисела Вода, за најмладите пациенти, кои се лекуваат на Институтот за белодробни заболувања кај децата - Козле, изработија повеќе...

Општина Кисела Вода и бугарската амбасада поделија новогодишни пакетчиња во училиштето...

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски, претседателот на Советот на Општината, Дарио Шимиќ, амбасадорот на Република Бугарија, Ангел Ангелов, и неговата сопруга Билјана...

Градинката „Мимоза“ од Кисела Вода донираше новогодишни пакетчиња и колачиња

Во пресрет на новогодишните празници, градинката „Мимоза“, лоцирана спроти ТЦ „Шампионче“, на докажаната хуманитарна организација на скопската православна епархија при МПЦ „Свети Спас“ и...

Крводарителска акција во Општина Кисела Вода в петок

Црвениот крст во соработка со Општина Кисела Вода в петок ќе спроведе крводарителска акција во салата на Советот на Општината, од 11 до 15...

ООУ „Невена Георгиева – Дуња“ доби сензорна соба, компјутери и бесплатни...

За Меѓународниот ден на лицата со попреченост ООУ „Невена Георгиева - Дуња“ од Кисела Вода доби донација сензорна соба, преносни и десктоп компјутери и...

Општина Кисела Вода во дворот на градинката „Мимоза“ засади 130 садници

Општина Кисела Вода со средства од Владата, во дворот на градинката „Мимоза“, лоцирана во урбаната заедница „Цветан Димов“, засади 130 зимзелени садници. Покрај оградата на...