21.3 C
Skopje
21.9.2019 - 17:56

Ознака: Општина Илинден

Општината Илинден го одбележува патрониот празник

По повод националниот празник, општината Илинден го организира настанот „Илинден 2 Август“. На 28 јули годинава, со почеток во 20.30 часот, во амфитеатарот на...

Инспекторите изгубени во законот, а градилишта зјаат необезбедени и опасни

По неодамнешниот немил настан што се случи во општината Илинден, кога во ископ од градежна парцела се удави тринаесетгодишно девојче, се наметна прашањето дали...

Празник на книгата и на младоста

трaдиционалното Литературно матине за деца, најмладите љубители на пишаниот збор имаа можност да другаруваат со познати македонски писатели за деца и млади, а специјална...

Литературна манифестација „Илинден 2018“

Во насока на промовирање на современите културни достигнувања, општината Илинден од 15 до 19 мај ќе ја организира 19-та литературна манифестација „Илинден 2018“, која...

Општината Илинден доби сертификат за поволно деловно опкружување

Општината Илинден доби сертификат што потврдува дека има поволно деловно опкружување. Ова признание го доби во рамките на регионалната конференција за промоција на поволно...