Ознака: општина Битола

Општина Битола и „СОС Детско село“ започнаа кампања за зголемување на...

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски одржа работна средба со претставници на приватната установа за семејна заштита „СОС Детско село“, Жарко Трајков и Александра...

Благодарност од збратимениот украински Кременчук за помошта од Битола

Амбасадорката на Украина во Македонија, Наталија Задоржњук, заменик-амбасадорот Роман Буга и градоначалникот на Кременчук, Малецки Виталиј Олексијович, денес преку видео-конференциска врска, во разговор со...

Битола изработи петгодишен план за квалитет на амбиенталниот воздух

Општина Битола, изработи нов петгодишен план за подобар квалитет на амбиентниот воздух, кој треба да го олесни понатамошниот процес на работа на оваа проблематика,...

Кучињата касаат, општината Битола плаќа

Mинатата година по основ на тужби од граѓани каснати од кучиња скитници, општинскиот буџет на Битола беше олеснат за над 18.000 евра, или над...

Конституиран локалниот младински совет во Битола

Во општина Битола денес се одржа конститутивна седница на локалниот младински совет. Пред деветте членови на младинскиот совет се обрати градоначалникот Тони Коњановски, кој...

Покрената иницијатива за решавање на проблемот со бездомните кучиња во Битола

По подолго време во Битола повторно е покрената иницијатива за решавање на проблемот со бездомните кучиња. Денеска за решавање на овој мошне актуелен проблем...

Се расчистува снегот во осум битолски села

Според договорените активности со зимската служба, на последниот координативен состанок и барањето на градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски за целосно, навремено и непречено делување, екипите...

Коњановски избран за претседател на Советот за развој на Пелагонискиот плански...

Во Општина Битола, денеска се одржа конститутивната седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион, на која присуствуваа градоначалниците од деветте општини од...

Коњановски најави отворени денови за граѓаните на Битола

Со цел да се согледаат сите потреби, приоритети и идеи на граѓаните на општина Битола, градоначалникот Тони Коњановски, како редовна пракса во своето работење...

Стотина битолчани добија решенија за легализација на објектите

Во општина Битола, почна забрзано решавање на предметите за легализација. На иницијатива на градоначалникот Тони Коњановски, изминатите десет дена изработени се над 100 решенија,...