29 C
Skopje
24.9.2018 - 15:56

Ознака: општина Аеродром

Општината Аеродром ќе им плаќа обезбедување на училиштата и на градинките

Општината Аеродром во оваа учебна година ќе ги надомести трошоците за обезбедувањето на училиштата и на градинките, трошок што претходно го имаа родителите. Општината...

Општина Аеродром апелира родителите да ги пријават првачињата за парична помош

Ги повикуваме родителите што поскоро да се пријават за еднократна парична помош во висина од  од 3.500 денари што ја доделува Општина Аеродром на...

Општина Аеродром во јуни ја предала докуметацијата на СЈО

Специјалното јавно обвинителство за потребите на предистражна постапка во текот на јуни годинава побарала  од општина Аеродром да достави документација за нивното работење. Во текот...

Општината Аеродром со мапирање ќе расчистува диви депонии

Општината Аеродром се приклучува кон 24-та глобална акција за мапирање и за расчистување депонии. Мапирањето може да се изврши на линкот www.worldcleanupday.org/map-it/. Овој глобален...

Во Долно Лисиче се реконструира водоводната мрежа

Со помош на средства од ИПА-инвестицискиот фонд на ЕУ, општината Аеродром ја почна реконструкцијата на 10 краци од водоводната мрежа во Долно Лисиче, поточно...

Почнуваат подготовките за Илинденскиот марш, утре е крајниот рок за пријавување

Утре истекува рокот за пријавување коњаници за учество на традиционалниот Илинденски марш, кој оваа година се одржува јубилејно по 40-ти пат, информираат од општина...

Триглав Осигурување обезбеди „City Tree“ за Скопје

Триглав Осигурување, во партнерство со Еко-свест, како изведувач, и Општина Аеродром, како примател на спонзорство, обезбеди „City Tree“ инсталација за Скопје, која што придонесува...

Од понеделник акција за собирање кабест отпад во Аеродром

На територијата на општина Аеродром од понеделник до среда ќе се реализира акција за собирање кабест отпад. Од општината ги повикуваат граѓаните во текот на...