38.8 C
Skopje
5.8.2021 - 16:17

Ознака: оптимизам

Најавата за вакцината е причина за висок оптимизам, но со доза...

Според информациите од јавноста, прелиминарните резултати покажале дека руската вакцина „спутник 5“ е 92 отсто ефикасна против коронавирусот, а од регионов поголемо количество ќе...

Оптимизам или себезалажување

„Сите ние размислуваме за иднината и се прашуваме себеси, но и другите: што нѐ очекува утре? Ако сакате да си зборуваме чесно, не знам...

Рецепти за оптимизам во 2020-та

Простор за оптимизам има секогаш, ама тоа зависи од заинтересираните. Една стара изрека вели дека нема безизлезни ситуации, туку има само луѓе кои така...

Равенка за оптимизам и надеж во Македонија

Новата година го носи предизвикот на оптимизмот и надежта дека нештата ќе тргнат на подобро. Прашањето што се поставува по таквиот општ предизвик на...

Оптимизмот можел да се вежба, како мускул

Какви програми и мерки, во кампањата, која веќе започна, планираат партиите да им понудат на гласачите овој пат, покрај толку акумулирани проблеми и неодговорени...

Без многу оптимизам се очекува конечната одлука за преговори со ЕУ

Денешните разговори на лидерите на ЕУ во Брисел се последна надеж дека земјава може да го добие очекуваниот датум за пристапни преговори. Лидерите на ЕУ...

Десет филма за добро расположение

Ќе наброиме неколку филмски наслови што го подобруваат расположението и придонесуваат да гледате оптимистички на животот и на светот околу вас, наспроти песимизмот на...

Оптимизмот се зголемува со растот на економијата

Во отсуство на тежиштен владин економски фокус и значајна подреализација на државните капитални инвестиции, економските резултати за првиот квартал се оптимистички, особено што приватниот...

Коралната нијанса со оптимизам и радост ќе ја одбележи 2019 година

До крајот на 2018 година останаа уште неколку дена така што полека можеме да ги сумираме впечатоците за неа и да се согласиме дека...

Со меѓусебното разбирање сѐ е полесно!

проф. д-р Кирил Темков Јас сум оптимист затоа што знам, верувам дека сѐ може да биде подобро и дека ќе надвладеат добрите луѓе и правилните...