Ознака: опрема

Пратениците од утре ќе користат нова конференциска опрема, вредна 520.000 евра

Претседателот на Собранието, Талат Џафери денеска ја претстави новата модерна конференциска опрема во пленарната сала, што од утре ќе биде ставена во функција. Џафери информира...

Се набавува опрема за дијагностицирање мајмунски сипаници

Комисијата е загрижена од ширењето на вирусот на мајмунски сипаници и од појавените случаи надвор од ендемичните басени во централна и западна Африка. Состојбата...

Извинувањето за прешироката опрема нема да го врати сонот за медал

Пет натпреварувачи во ски-скокови беа дисквалификувани од Зимските олимписки игри во Пекинг поради прешироката опрема што ја носеа за време на настапот во мешани...

Сообраќајната полиција влезе во кондиција за опомени, но и за казни

Сообраќајната полиција работи со полна пареа. Таа во зимскиов период е постојано присутна на терен заради превентивно опоменување и едукација на возачите, но и...

Нови хибридни дигестори во лабораториите на Водовод – Скопје

Лабораториите на Секторот за санитарна контрола при ЈП Водовод и канализација – Скопје, чија работа е акредитирана според ИСО 17025, се единствените лаборатории од...

Загадувачите на воздух ќе се откриваат со високософистицирана опрема

На универзитетот во Штип промовирана софистицирана лабораториска опрема која прецизно ќе ги анализира и утврдува поединечните извори на загадувањето на воздухот. Станува збор за еден...

Општина Битола донира 10.000 евра за набавка на опрема за кислордна...

На денешната седница на Советот на Општина Битола, која се оджа онлајн, прифатен беше предлогот на градоначалничката Наташа Петровска од буџетот на општината да...

За спречување на ковид-19, германските ученици ќе носат џемпери, шалови и...

Здружението на германски филолози смета дека проветрувањето на училниците за време на есенста и зимата ќе биде од голема важност, за да се спречи...

Нова урбана опрема во градот

Општина Струмица ги замени старите канти за отпадоци и монтира нови, помодерни, на кои има и пепеларници, за да можат пушачите да ги оставаат...

Пристигна опремата за киното „Манаки“ во Битола

Денеска во Битола пристигна опремата за киното „Манаки“. Набавката на оваа опрема е дел од проектот Кинокултура кој се реализира во рамките на програмата...