Ознака: опасност

Европските бизниси се во опасност

Според анкетата на „Југов“, која опфати речиси 2.000 фирми, еден од четири британски бизниси добива владина поддршка во споредба со еден од шест во...

Се бара глобална забрана за потенцијалните „роботи-убијци“

Со децении, филмовите и сериите со роботи како што се „Терминатор“, „Блејд ранер“ и „Вестворлд“ ги предупредуваат гледачите дека потпирањето на вештачката интелигенција е...

Стопирањето на вакцинацијата го става животот на милиони деца во ризик

Милиони деца би можеле да умрат од болести кои што можат да се спречат, заради сериозни прекини во програмите за вакцинација предизвикани од коронавирусот,...

Се воведува забрана за движење во шума и на шумско земјиште

Поради зголемената опасност од појава на пожари на отворен простор, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, по барање на ЈП „Национални шуми“, воведува забрана...

Препораки за пациенти со бубрежни заболувања, дијализа и трансплантиран бубрег

Коронавирусот може да претставува сериозна закана за пациентите со бубрежни заболувања, особено за пациентите кои се на дијализа или се со трансплантиран бубрег. За таа...

Граѓаните сместени во државните карантини не се закана за никого

Владата апелира до граѓаните да бидат уверени дека сите мерки што се преземени за прифаќање на нашите државјани кои се најдоа во странски земји...

Опасноста од мигранти е голема

На подрачјето на нашата јужна граница нема поголеми раздвижувања од мигранти, но сепак опасноста од мигранти во земјава е голема, иако притисокот е долу...

Без публика на сите културни и спортски манифестации

ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД КОРОНАВИРУСОТ Препораката на Владата се однесува на поголемите јавни собири што се планирани во овој период, како што се „Струмичкиот карневал“, карневалот...

Сезонскиот грип е поголема опасност од коронавирусот

Во земјава има доволно епидемиолози за да детектираат коронавирус и затоа нема потреба да се крева паника Првиот потврден случај на заразен од коронавирус во...

Во опасност одржувањето и на ЛОИ во Токио!

Поранешниот потпретседател на ИОК и на Светската антидопинг-агенција (ВАДА), Паунд, кој е член на ИОК од 1978 година, посочи дека е „можно откажување“ доколку...