Ознака: опасна

Заштитната пластика за камерата на лаптопите е опасна

„Епл“ ги предупреди своите корисници, сопствениците на „мекбук“, да не ги затвораат лаптопите со заштитните капаци на камерите, кои станаа исклучително популарни во последно...

Вселенска карпа потенцијално опасна за Земјата

Американската вселенска агенција НАСА соопшти дека наскоро покрај Земјата ќе поминат пет астероиди. Истовремено е идентификувана и вселенска карпа од која се заканува најголем...

Зелените пазари полни и со опасна пиротехника

На Бит-пазар и на другите пазари и раскрсници петардите и сета друга пиротехника се продаваат слободно, како овошје и зеленчук. Кој било, возрасен или...

Улицата Васил Ѓоргов опасна за пешаците, сега и за учениците

Брзото возење по оваа сообраќајница сега особено ги загрижува родителите, чии деца ќе мора да поминуваат преку Васил Ѓорѓов за да стигнат до новото...

Увозот се доближува до опасна граница

Постои ризик увозниот пораст да се зголеми повеќе од планираното поради зголемената домашна побарувачка, додека, пак, прогнозите за инвестициите може да бидат доведени во...

Нова, опасна светска реалност

Трговските војни, сајбер-нападите, промените во одбранбените стратегии и трките за вооружување навестуваат нов, опасен судир меѓу суперсилите Заострувањето на конкуренцијата меѓу САД, Кина и Русија...