13.8 C
Skopje
20.9.2021 - 4:12

Ознака: опасен отпад

Опасниот отпад од ОХИС подготвен за транспорт

Министерството за животна средина и просторно планирање, согласно информациите добиени од компанијата „Екоцентар 97“ ДООЕЛ Скопје, и извршените вонредни инспекциски надзори на Државниот инспекторат...

Опасен отпад бил складиран на диви депонии надвор од ОХИС

Во истражувањето што го спроведе нашиот весник се дојде до изненадувачки, но истовремено и вознемирувачки сознанија за тоа како со децении се депонирал опасниот...

Спасовски: Во земјата не се увезува штетен отпад

Техничкиот премиер, Оливер Спасовски, уверува дека во државата не се увезува штетен отпад за кој нема сертификати. Тој вели дека треба да се зајакнат...

ДОМ: Каков отпад се складира во Дрисла?

По раширените информации на социјалните мрежи дека една од причините за аерозагадувањето е увоз, складирање и горење на опасен отпад во Македонија, зелената партија...