Ознака: Омер Калеши

Се отвора музеј-галерија на Омер Калеши во Кичево

Омер Калеши е познат во светот по својот космополитски дух и заедно со неговиот благ но решителен карактер и чиста душа, станува единствен како...

Ленче Здравкин и Омер Калеши добитници на „Мајка Тереза“

Хуманитарката од Велес Ленче Здравкин и ликовниот уметник со светска кариера и со потекло од Кичевско Омер Калеши се добитници на државната награда „Мајка...

Ленче Здравкин и Омер Калеши добитници на наградата „Мајка Тереза“

Хуманитарката од Велес Ленче Здравкин и ликовниот уметник со светска каиера и со потекло од Кичевско Омер Калеши се добитници на државната награда „Мајка...