Ознака: олимписки медали

Со рециклирањето продолжи еволуцијата на олимписките медали

На првите ЛОИ во 1896 година шампионите добивале сребрени медали, од 1904 до 1912 медали од злато, оттогаш највредните признанија се позлатени, како и...

Сто отсто рециклирани олимписки медали

Според информациите, собрани се потребните скапоцени метали за изработка за петте илјади рециклирани медали за ЛОИ и за ПОИ в година во Токио. Спортистите...

Бах донира стар телефон за рециклираните олимписки медали

Од илјадници стари уреди, со рециклирање ќе бидат искористени златото, среброто и бронзата, за да се изработат медалите за најдобрите спортисти на ЛОИ 2020 Претседателот...