Ознака: Оливер Вархели

Стоев: Нема промена на бугарската позиција за Северна Македонија

Нема промена во позицијата на Бугарија во однос на Северна Македонија. Ова го изјави техничкиот министер за надворешни работи на Бугарија, Светлан Стоев, кој...

ЕУ ќе му помогне на Балканот во борбата против епидемијата

Во разговор со премиерите на земјите од Западен Балкан, еврокомесарот за проширување Оливер Вархели изрази подготвеност на европските институции да го поддржат регионот во...

ЕУ нема решение за Црна Гора

Не е на Европската комисија да зборува за Законот за слобода на вероисповед туку секоја земја треба да осмисли сопствен систем во тој дел, рече еврокомесарот за проширување...

Европскиот комесар за проширување ќе ја претстави новата методологија на ЕУ

Европскиот комесар за проширување Оливер Вархели денеска ќе ја претстави во Брисел ревидираната методологија за процесот на пристапување кон Европската Унија. Новата методологија за...

Оливер наспроти Оливер

Техничкиот премиер Оливер Спасовски денеска ќе го пречека новиот еврокомесар за соседство и проширување Оливер Вархели, кој доаѓа во посета на државата. Според надлежните,...

Нема промена на правилата за земјите коишто се во процес на...

Правилата за земјите коишто се во преговори не можат да се менуваат во средина на играта, но решенијата мора да бидат во согласност со...