Ознака: озон

Дупка со рекордна големина се отвора во озонската обвивка над Арктикот

Оваа ретка појава е резултат на ниски температури во атмосферата и се очекува да исчезне Дупката во озонскиот слој над Арктикот, според научниците, е резултат...