Ознака: Од светското кино

„Бенедета“, 2021 година

Од светското кино Лезбиската калуѓерска драма „Бенедета“ на холандскиот режисер Пол Верховен ја поттикнува сексуалноста, но се покажува мошне конвенционална во повеќето други аспекти. „Бенедета“...

„Најлошата личност во светот“, 2021 г.

Од светското кино Новиот филм „Најлошата личност во светот“ на Норвежанецот Јоаким Трир, кој својата премиера ја имаше на Канскиот филмски фестивал, е модерна драма...

„Помеѓу два света“, 2021 г.

Од светското кино Филмот е заснован на бестселерот на француската новинарка Флоренс Обенас, „Ле куаи де уистреам“, во кој авторката ги истражува зголемената неизвесност и...