3.3 C
Skopje
28.2.2020 - 15:30

Ознака: одобри

Јапонија одобри експерименти за создавање животинско-човечки хибриди

Јапонската влада го одобри барањето за експерименти со матични клетки за создавање животинско-човечки хибриди. Експериментот, кој сè уште бара одобрување од јапонското министерство за...

Владата одобри 931 специјализација на медицински кадар во наредните три години

На денешната седница Владата на Република Македонија ја усвои програмата за потребите од специјалистички и супспецијалистички кадар, согласно со мрежата на здравствени установи (2019-2022). Како...