Ознака: одлучен удар

Воената вежба „Одлучен удар“ утре во Битола

На просторот пред Домот на култура во Битола, утре, со почеток во 18 часот како дел од планираните активности на воената вежба „Одлучен удар“,...

Медицински прегледи и хуманитарна помош за локалното население од учесниците на...

Во текот на денешниот ден медицински тимови од составот на воено медицинскиот центар и од армијата на САД, кои се вклучени како медицинска поддршка...

„Одлучен удар“ ги тестира можностите во пресрет на членството во НАТО

Задоволство е да се биде во друштво на припадниците на нашата Армија со нивните колеги од САД, Литванија, Црна Гора, Албанија и Бугарија, напиша...

„Одлучен удар“ на полигонот Криволак

Во рамките на отворениот ден за новинарите, завчера на армискиот полигон Криволак беа презентирани дел од активностите на македонските и на американските војници, кои...

На Криволак почнува најголемата воена вежба во историјата на државата

Од петти јуни до деветти јули, Република Македонија ќе биде домаќин на досега најголемата вежба која се организира во нашата држава, „Одлучен удар“. На...