17.8 C
Skopje
26.9.2021 - 23:07

Ознака: одбележи

Музејот на градот Скопје ќе одбележи 70 години постоење

Музејот е формиран во 1949 година од страна на тогашниот Градски народен одбор како Народен музеј на градот, а по земјотресот во 1963 година...

Векот на Фелини ќе го одбележи и Кинотеката на Македонија

Светскиот филм, но и културата воопшто ги задолжи со неколку наслови од неговата богата филмографија: „Сладок живот“ (1960, награда „златна палма“), „Џулиета и духовите“...

Родното Крушево ќе го одбележи роденденот на Тоше Проески

Родното Крушево се подготвува за одбележување на роденденот на Тоше Проески, нашата најголема музичка ѕвезда, со пригодна програма што ќе се одржи во спомен-куќата...

„Синедејс“ ќе одбележи 50 години од „Монти Пајтон“

Осумнаесетто издание на меѓународниот фестивал на европски филм „Синедејс“ ќе се одржи од 7 до 15 ноември, во организација на Младинскиот културен центар. Годинава...