Ознака: ода

Ода на национализмот

Илинден отсекогаш го чувствувам повеќе како празник што се одбележува најискрено во семејните и мали кругови, каде што без интервенција на политиката и нејзината...

Ода за празничното лицемерство

Напразно ви се честитките и пораките ако не верувате во тоа што го пишувате, ако утре ниту добар ден нема да му кажете на...

Ода на показалецот

Не попусто се рекло кога со еден прст ќе покажеш на некого, со другите девет покажуваш на себе. Односно, не постои начин да кажеш...

Ода за Ида

„Музиката е дел од мојот живот, дел од сѐ. Секој ден е ден на ново откритие и јас не гледам начин да преживеам без...