Ознака: ограничување на движење

Одлуката за ограничување на движењето во Косово е неуставна

Уставниот суд на Косово ја оцени како противуставна одлуката на Владата за ограничување на движењето во одредени временски периоди поради коронавирусот. Барањето за оценка на...

Спасовски: Нема одлука за ограничување на движењето, апел до повозрасните граѓани...

Техничкиот премиер, Оливер Спасовски, вели дека и денеска, неколку часа од прогласувањето на воредната состојба, животот продолжува да функционира исто како вчера. Владата на седница...