Ознака: огледала

Треперењето на сонцето во огледалата и платната на Ќире Јосифов

Начинот на кој огледалото како медиум за ликовно изразување го користи ликовниот уметник Ќире Јосифов го издвојува како единствен и различен од другите ликовни...

Меѓу одразот и образот

Многумина забележале дека луѓето се како огледала: за да погледнат во себе, треба да погледнат во другите, и обратно, за да ги видат другите,...