Ознака: ОВК

Во судот во Хаг ќе се појави припадничка на ОВК

Раимонда Реци е првата жена припадничка на ОВК што ќе се појави во седиштето на Специјалниот суд и Специјалното обвинителство во Хаг. Повикот од Хаг...

Раимонда Реци, прва жена од ОВК повикана во Хаг

Меѓу поканетите кои треба да се појават пред Специјалниот суд за злосторствата на поранешната ОВК, е и Раимонда Реци, која беше член на оваа...

Белград ќе ги отстранува спомениците на ОВК

Во согласност со Законот за воени меморијални објекти, најверојатно, од есен ќе бидат отстранети сите споменици во Србија што им се подигнати на освојувачите,...

Првите обвиненија на Специјалниот суд за ОВК во септември

Судот ги разгледува случаите што произлегуваат од извештајот на Специјалниот истражен тим на ЕУ (СИТФ) од 2014 година, во кој се наведува дека неименувани...